Tietosuojaseloste
Suojaamme yksityisyyttäsi ja henkilötietojasi.
Yksityisyytesi ja henkilötietojesi suojaaminen on Savencia Nordicsille ensiarvoisen tärkeää, joten noudatamme tietosuojaperiaatteita kaikessa henkilötietojen käsittelyssä. Tässä tietosuojaselosteessa tiedotamme sinulle uudesta EU:n yleisestä tietosuoja-asetuksesta (GDPR) ja siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi käyttäessäsi verkkosivujamme.
Henkilötiedot ovat tietoja, joiden avulla sinut voidaan yksilöidä. Kyseisiä tietoja voivat esimerkiksi olla nimi, osoite, puhelinnumero ja syntymäaika.

1. Rekisterinpitäjä
Savencia Fromage & Dairy Nordics ApS
Langebrogade 5
1411 Copenhagen K
Denmark
Puh: + 45 88 51 00 30
Sähköposti: info@savencia-fdnordics.com
Verkkosivut: www.we-love-cheese.com

2. Tietosuojavastaava
Bertrand Sansu
Sähköposti: dpo@savencia.com

3. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja oikeusperusteet
Voit käyttää verkkosivujamme ilmoittamatta nimeäsi. Kun haet tietoa verkkosivuiltamme tai osallistut järjestämiimme kilpailuihin, joiden yhteydessä annat meille henkilötietoja, emme käsittele näitä tietoja, lukuun ottamatta selaimesi lähettämiä tietoja vierailusi yhteydessä. Käytämme kyseisiä tietoja tilastollisiin tarkoituksiin.

Henkilötiedot, joita voimme kerätä sinulta:

- IP-osoite
- selaintyyppi
- selainkieli
- käyttöjärjestelmä (esim. Windows)
- näytön resoluutio
- Javascriptin aktivointi
- evästeet (käytössä vai pois käytöstä)
- vierailuajankohta.

Käytämme verkkosivuillamme väliaikaisia evästeitä. Kyseessä ovat esimerkiksi evästeet, joita käytämme yhteydenottolomakkeessamme sekä kilpailuissa. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan verkkoselaimeesi, kun avaat sivuston tietokoneeltasi, tabletiltasi tai puhelimestasi. Näin palvelin voi tunnistaa selaimesi, kun palaat aiemmin vierailemallesi sivustolle.

Emme käytä sinusta keräämiämme tietoja verkkokäyttäytymisesi analysointiin.

Vieraillessasi verkkosivustollamme keräämme henkilötietosi seuraavalla oikeusperusteella:

Tarkoitus: Haluamme tarjota mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen verkkosivustollamme, tiedottaa tuotteistamme sekä mahdollistaa osallistumisen kilpailuihimme.
Oikeusperuste: EU:n yleinen tietosuoja-asetus GDPR artikla 6, kohta 1, alakohta b
Lisäksi: Toteuttaaksemme oikeutettuja etujamme GDPR artikla 6, kohta 1:n mukaisesti, niin että sinun on teknisesti mahdollista käyttää verkkosivujamme. Haluamme tarjota mielenkiintoisen, teknisesti hyvin toimivan ja käyttäjäystävällisen verkkosivuston sekä suojella sivustoamme tietoturvauhilta ja torjua kyberuhkia.

Verkkosivujen käytön tilastollinen seuranta
Käytämme Google Analyticsia, Facebook Connectia ja näin ollen evästeitä verkkosivujemme käytön ja selainkäyttäytymisesi analysointiin. Näin voimme kehittää verkkosivustoamme ja kohdentaa paremmin palvelun käyttäjille juuri heille mieluista sisältöä.
 
Verkkosivuilta kerättyjä tilastollisia tietoja ei yhdistetä muihin verkkosivuillamme sinusta kerättyihin tietoihin.

Käsittelemme henkilötietojasi verkkosivujemme käytön tilastolliseen analysointiin seuraavalla oikeusperusteella:

GDPR artikla 6, kohta 1, alakohta f: Oikeutettujen etujemme toteuttamiseen edellyttäen, että ne eivät ole ristiriidassa henkilötietojen suojaa edellyttävien etujesi tai perusoikeuksiesi kanssa. Haluamme kehittää palveluitamme sekä kohdentaa ja parantaa mainontaamme toiveittesi mukaisesti. Lisäksi haluamme valvoa ja parantaa palvelujemme tietoturvaa.


Google Analyticsin käyttö
Käytämme verkkosivuillamme Google Analytics -ohjelmaa, joka on Google Inc:n (jatkossa Google) tarjoama verkkoanalysointipalvelu. Google Analytics hyödyntää niin kutsuttuja evästeitä, jotka ovat tietokoneellesi tallennettavia tekstitiedostoja, mikäli olet hyväksynyt niiden käytön, ja joiden avulla voidaan analysoida verkkosivujen käyttöäsi. Tiedot koskien verkkosivujen käyttöäsi siirretään tavanomaisesti Googlen Yhdysvalloissa sijaitsevaan palvelimeen, jonne ne myös tallennetaan. Mikäli verkkosivuilla on käytössä IP-osoitteen salaus, Google lyhentää IP-osoitteesi Euroopan unionissa tai muissa Euroopan talousalueen maissa. Vain tietyissä poikkeustapauksissa koko IP-osoitteesi siirretään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä. Google käyttää näitä tietoja puolestamme arvioidakseen sivuston käyttöäsi, laatiakseen raportteja sivuston liikenteestä ja voidakseen tarjota muita sivustoliikennettä ja internetin käyttöä koskevia palveluita. Google Analyticsin keräämää IP-osoitettasi ei liitetä mihinkään muihin Googlen hallussa oleviin tietoihin.
Tällä verkkosivustolla Google Analyticsiä on laajennettu koodilla ”gat._anonymizeIp ();”, jonka avulla IP-osoitteita käsitellään lyhennetyssä muodossa ja näin varmistetaan, että IP-osoitteet kerätään ilman, että niitä voidaan yhdistää tiettyihin henkilöihin.
Voit estää evästeiden käytön selaimesi asetuksista. Pyydämme sinua ottamaan huomioon, että toimenpide voi johtaa siihen, että kaikki sivuston toiminnallisuudet eivät ole käytössä.
Voit lisäksi estää Googlea keräämästä evästeen tuottamaa tietoa ja verkkosivuston käyttöön liittyvää tietoa (IP-osoite mukaan lukien) sekä estää kyseisten tietojen käsittelemisen lataamalla ja asentamalla selaimen liitännäisen oheisesta linkistä (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=fi). Näin voit ottaa selaimessasi käyttöön opt out -evästeen.

Sinun tulee aktivoida opt out -eväste kaikissa selaimissa kaikissa käyttämissäsi laitteissa. Lisäksi kyseinen eväste tulee aktivoida uudelleen, kun poistat selaimesta kaikki evästeet.
Voit lukea lisää Google Analyticsin käyttöehdoista ja tietosuojasta osoitteesta http://www.google.com/analytics/terms/en.html tai https://www.google.com/intl/fi/policies.

Facebook-uudelleenmarkkinointi
• Facebook-pikselit
Tämä verkkosivusto käyttää suostumuksesi perusteella sivuston kehittämiseksi Facebook-pikseleitä, jotka tarjoaa Facebook, Ireland Ltd., 4 Canal Grande Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland (jatkossa Facebook). Käytämme Facebook-pikseleitä, jotta voimme mainostaa niille, jotka ovat vierailleet sivustollamme. Pikselien avulla voimme kohdentaa Facebook-mainoksia niistä kiinnostuneille vastaanottajille. Lisäksi seuraamme pikselien avulla Facebook-mainosten tehokkuutta (tilastot ja markkinakyselyt), sillä näin näemme, ovatko käyttäjät ohjautuneet Facebook-mainosta klikkaamalla verkkosivuillemme (konversio tai tapahtuma).
Verkkosivuillemme on asennettu Facebookin seurantapikseli, joka kerää tietoa sivuston kävijöistä. Kun kirjaudut sisään Facebookiin, vierailusi sivustollamme/mainoksessa tallentuu evästeen avulla profiiliisi. Sinusta keräämämme tiedot ovat nimettömiä, eikä sinua voida tunnistaa niiden avulla yksilönä. Facebook tallentaa tiedot ja käsittelee niitä kohderyhmien luomiseen. Tietoja käsitellään Facebookin tietosuojakäytäntöjen mukaisesti. Voit lukea lisää uudelleenmarkkinoinnissa käytetyistä pikseleistä, Facebook-mainonnasta sekä Facebookin tietosuojakäytännöistä osoitteessa https://www.facebook.com/policy.

Voit estää Facebook-pikseleiden käytön seuraavasti:
Noudattamalla Facebookin ohjeita koskien kiinnostuksen kohteisiin perustuvan verkkomainonnan asetuksia: https://www.facebook.com/settings. Asetukset ovat alustariippumattomia, ja ne koskevat sekä tietokoneita että mobiililaitteita. Voit antaa palautetta selainkäyttöön perustuvasta mainonnasta European Interactive Digital Advertising Alliancelle verkkosivuilla http://www.youronlinechoices.eu/.

• Facebookin mukautetut kohderyhmät
Tämä sivusto käyttää myös Facebookin Mukautetut kohderyhmät -uudelleenmarkkinointitoimintoa. Kyseistä toimintoa käytetään kiinnostuksen kohteisiin perustuvien mainosten (”Facebook-mainosten”) näyttämiseen verkkosivuillamme vierailleille kävijöille. Tästä syystä sivustollemme on asennettu Facebookin uudelleenmarkkinoinnin seurantakoodi, joka tunnistaa verkkosivuilla vierailevat käyttäjät. Tieto vierailustasi tallentuu henkilökohtaiselle Facebook-käyttäjätilillesi (mikäli sinulla on sellainen). Voit estää mukautettujen kohderyhmien käytön seuraavasti:
Muuttamalla asetuksia Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads. Asetukset ovat alustariippumattomia, ja ne koskevat sekä tietokoneita että mobiililaitteita.

Verkkosivuston käyttö
Tiedonhaun lisäksi voit käyttää verkkosivustoamme esimerkiksi kilpailuihin osallistumiseen tai asiakaskyselyjen lähettämiseen. Yllä kuvatun henkilötietojen käsittelyn lisäksi keräämme täten sinusta muitakin henkilötietoja, joita käsittelemme esimerkiksi vastataksemme yhteydenottoosi.

Asiakastiedustelut
Käytämme yhteydenottosi käsittelyä varten yhteydenottolomaketta tai sähköpostiosoitettamme. Kun vastaamme sinulle, käsittelemme yhteydenottosi yhteydessä antamiasi henkilötietoja.
Käytämme henkilötietojasi seuraavalla oikeusperusteella:
Oikeutettujen etujemme toteuttamiseen GDPR artikla 6, kohta 1, alakohta f:n mukaisesti, sillä käsittelemme henkilötietoja voidaksemme vastata asiakastiedusteluihin.

Kilpailuihin osallistuminen
Voit osallistua verkkosivuillamme ja Facebook-sivullamme kilpailuihin. Mikäli osallistut kilpailuun, käsittelemme yhteydenottolomakkeessa antamiasi henkilötietoja. Käsittelemme seuraavia tietoja: titteli, nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maa.
Osallistuessasi kilpailuun hyväksyt samalla, että SAVENCIA käsittelee henkilötietojasi toteuttaessaan kampanjaa.
Käsittelemme henkilötietojasi seuraavalla oikeusperusteella:
Suostumuksesi perusteella GDPR artikla 6, kohta 1, alakohta a:n mukaisesti noudattaaksemme GDPR artikla 6, kohta 1, alakohta c:ssä mainittuja lakisääteisiä velvoitteitamme.
Toteuttaaksemme GDPR artikla 6, kohta 1, alakohta f:n mukaisia oikeutettuja etujamme, sillä tarvitsemme henkilötietoja kyetäksemme ilmoittamaan sinulle mahdollisesta voitosta.

Tietojen käyttö kilpailuihin osallistumisen yhteydessä ja oikeutesi perua suostumuksesi
Kilpailuun osallistuja voi milloin tahansa perua suostumuksensa ja kieltää henkilötietojen käytön. Ilmoitus tästä tulee tehdä kirjallisesti osoitteeseen Savencia F&D Nordics, Langebrogade 5, DK-1411 Copenhagen K tai sähköpostitse osoitteeseen info@savencia-fdnordics.com. Osallistujan henkilötiedot poistetaan välittömästi viestin vastaanottamisen jälkeen.

Lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen
Käsittelemme henkilötietojasi myös noudattaaksemme mahdollisia muita lakisääteisiä velvoitteita henkilötietojesi poistamisen yhteydessä. Nämä velvoitteet koskevat erityisesti henkilötietojen säilytysaikoja verotuksellisiin tai kuluttajasuojalain mukaisiin tarkoituksiin niin kauan kuin laki ja säännökset niin edellyttävät.
Käsittelemme henkilötietojasi seuraavalla oikeusperusteella:
Noudattaaksemme GDPR artikla 6, kohta 1, alakohta c:ssä mainittuja kuluttajasuoja- tai verolain mukaisia lakisääteisiä velvoitteitamme koskien henkilötietojesi rekisteröintiä ja säilyttämistä.

Oikeusvaateiden käsittely
Lisäksi käsittelemme henkilötietojasi mahdollisten oikeusvaateiden laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Käsittelemme henkilötietojasi tarpeen vaatiessa myös mahdollisten lainrikkomusten estämiseksi tai tutkimiseksi.
Käsittelemme henkilötietojasi tähän tarkoitukseen seuraavalla oikeusperusteella:
Toteuttaaksemme GDPR artikla 6, kohta 1, alakohta f:n mukaisia oikeutettuja etujamme mahdollisten oikeusvaateiden laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai lainrikkomusten estämiseksi tai tutkimiseksi.

Linkit
Osa verkkosivuistamme sisältää linkkejä kolmansien osapuolien sivustoille. Näitä verkkosivuja koskevat niiden omat tietosuojakäytännöt. Emme vastaa niiden toiminnasta tai tietojen käsittelystä. Mikäli lähetät tietoja tällaisille verkkosivustoille tai niiden kautta, sinun tulee lukea niitä koskevat tietosuojakäytännöt, ennen kuin luovutat henkilötietojasi.

Sosiaalisen median linkit
Verkkosivustomme sisältää linkkejä sosiaalisen median palveluihin, kuten Facebookiin, Twitteriin ja Pinterestiin. Kun klikkaat linkkiä, sinut ohjataan kyseisen palveluntarjoajan sivustolle, ja vasta sitten tietosi siirtyvät kyseiselle palveluntarjoajalle. Kun käytät muiden palveluntarjoajien verkkosivuja, kyseiset tahot vastaavat henkilötietojen käsittelystä ja sitä koskevien käytäntöjen tiedottamisesta.

Kolmannet osapuolet, joille välitämme tietoja
Lähtökohtaisesti henkilötietojasi käsittelee ainoastaan henkilökuntamme. Tämän lisäksi luovutamme henkilötietojasi kolmansille osapuolille, jotka tuottavat verkkosivuihimme liittyviä palveluita, lain sallimissa puitteissa tai siinä määrin kuin laki niin velvoittaa. Suojataksemme yksityisyyttäsi luovutamme näille tahoille vain välttämättömiä henkilötietoja. Mikäli palveluntarjoajat vastaanottavat meiltä henkilötietojasi, he ovat sitoutuneet noudattamaan henkilötietojen käsittelyä koskevia ohjeitamme. Vastaanottajat eivät tarvitse henkilötietojasi kaikissa tarjoamissaan palveluissa.

Välitämme tietoja seuraaville kolmansille osapuolille:
Uutiskirjeitä toimittaville yhteistyökumppaneille
Tuotteiden toimituksesta vastaaville yhteistyökumppaneille
Yrityksemme hallinnollisiin tehtäviin IT-ratkaisuja toimittaville yrityksille sekä verkkosivujemme webhotellin tarjoajille
Lähetysseurantapalvelujen tarjoajille
Tarvittaessa myös muille kolmansille osapuolille.

Tiedonsiirto kolmansiin maihin
Säilytämme, keräämme ja käsittelemme tietoja pääosin Pohjoismaissa.
Noudatamme keräämiemme henkilötietojen käsittelyä koskevia paikallisia lakeja ja säännöksiä, mukaan lukien EU:n yleistä tietosuoja-asetusta.
Mikäli siirrämme henkilötietoja EU:n ulkopuolisille maille, varmistamme, että kyseisten maiden tietosuojataso on riittävä GDPR artikla 44, kohta ff:n mukaisesti.

Tietojen säilytysaika
1. Tiedonhaku verkkosivustoltamme
Mikäli käytät verkkosivustoamme ainoastaan tiedonhakuun, tallennamme henkilötietosi palvelimellemme vain vierailusi ajan. Kun poistut verkkosivuiltamme ja suljet selaimesi, poistamme henkilötietosi välittömästi.
Istuntokohtaiset evästeet poistetaan, kun suljet selaimen.
Suostumuksellasi asennetut evästeet poistetaan viimeistään 26 kuukauden kuluttua.

2. Verkkosivuston aktiivinen käyttö
Mikäli annat verkkosivuillamme henkilötietoja esimerkiksi kilpailun yhteydessä, tallennamme henkilötietosi kilpailun ajaksi tai voidaksemme vastata yhteydenottoosi.
Lisäksi tallennamme henkilötietosi niin kauan kuin laki niin velvoittaa. Vaadittu tietojen säilytysaika on yleensä 12-36 kuukautta, mutta tietyissä tapauksissa jopa 30 vuotta.
Säilytysajan mentyä umpeen poistamme henkilötietosi, mikäli meillä ole lakisääteisiä velvoitteita säilyttää niitä.

Kilpailuun osallistuminen
Käytämme henkilötietoja kilpailun toteuttamiseen ja poistamme tiedot kilpailun päätyttyä, mikäli meillä ole lakisääteisiä velvoitteita säilyttää niitä.

Yksityisyyden suojaan liittyvät oikeutesi
Sinulla on seuraavat oikeudet:
Sinulla on rekisteröitynä henkilönä GDPR artikla 15:n mukaisesti oikeus pyytää pääsyä sinua itseäsi koskeviin tietoihin. Kyseisen artiklan mukaisesti sinulla on oikeus tutustua hallussamme oleviin henkilötietoihisi sekä tiettyihin muihin tietoihin (mukaan lukien käsittelyn tarkoitus, henkilötietokategoriat, tietojen vastaanottajat, tietojen säilytysaika, tietojen alkuperä, automatisoidun päätöksenteon käyttö, tiedonsiirto kolmasiin maihin, oikeusturva). Sinulla on myös oikeus saada meille antamasi henkilötiedot luettavassa muodossa.

Oikeus pyytää korjausta virheellisiin tai puutteellisiin tietoihin
Sinulla on GDPR artikla 16:n mukaisesti oikeus pyytää korjausta virheellisiin tai puutteellisiin henkilötietoihin.

Oikeus pyytää tietojen poistamista
Sinulla on GDPR artikla 17:n mukaisesti oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista. Henkilötietojen edelleen säilyttäminen on kuitenkin lainmukaista, jos se on tarpeen (i) sananvapautta ja tiedonvälityksen vapautta koskevan oikeuden käyttämiseksi, (ii) lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi (esim. lakisääteinen säilytysaika) tai (iii) oikeusvaateiden laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Oikeus rajoittaa henkilötietojen käsittelyä
Sinulla on GDPR artikla 18:n mukaisesti oikeus pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä.

Oikeus tietojen siirrettävyyteen
Sinulla on GDPR artikla 20:n mukaisesti oikeus saada meille antamasi henkilötiedot koneellisesti luettavassa muodossa.

Oikeus perua suostumus
Sinulla on oikeus milloin tahansa perua suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn välittömällä vaikutuksella.

Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä
Sinulla on GDPR artikla 21:n mukaisesti oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jolloin lopetamme välittömästi niiden käsittelyn. Saatamme kuitenkin jatkaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli se on välttämätöntä oikeutettujen etujemme valvomiseen. Vastustamisoikeus on määritelty yksityiskohtaisesti GDPR artikla 21:ssä.

Oikeus tehdä valitus
Sinulla on GDPR artikla 77:n mukaisesti oikeus tehdä valitus asuinmaasi valvontaviranomaiselle, mikäli katsot, että sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan tietosuoja-asetusta. Valitusoikeus ei rajoita muita hallinnollisia muutoksenhakukeinoja tai oikeussuojakeinoja.
Henkilötietojen valvontaviranomainen Suomessa:

Tietosuojavaltuutettu, PL 800, 00521 Helsinki, sähköposti: tietosuoja@om.fi, puhelin: 029 566 6700

Henkilötietojen käyttöä koskeva valitus tulee tehdä, mikäli se on mahdollista, kirjallisesti yllä mainittuun osoitteeseen.
Suosittelemme kuitenkin, että lähetät mahdollisen henkilötietojasi koskevan pyynnön tai valituksen kuluttajapalveluumme osoitteeseen info@savencia-fdnordics.com.
Tietojen antamisen vapaaehtoisuus

Henkilötietojen antaminen on vapaaehtoista. Kieltäytyminen tietojen antamisesta tarkoittaa tosin sitä, että emme voi solmia sopimusta verkkosivujemme käytöstä ja näin emme voi tarjota sinulle haluamiasi palveluita tai tietoa. Henkilötiedot, jotka eivät ole välttämättömiä yllä kuvattuihin käyttötarkoituksiin, on merkitty selkeästi vapaaehtoisiksi niitä pyydettäessä.

Automatisoitu päätöksenteko/profilointi
Emme suorita päätöksentekoa tai profilointia, joka perustuu ainoastaan tietojesi automatisoituun käsittelyyn (henkilötietojen automatisoitu analyysi).

Tietoa oikeudestasi vastustaa tietojen käsittelyä GDPR artikla 21:n mukaisesti
Sinulla on oikeus milloin tahansa varmistaa, että henkilötietojesi käsittely on tarpeen rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi GDPR artikla 6, kohta 1, alakohta f:n mukaisesti tai yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi artikla 6, kohta 1, alakohta e:n mukaisesti. Sinulla on oikeus tehdä valitus, mikäli henkilötietojen suojaa edellyttävät etusi tai perusoikeutesi ja -vapautesi syrjäyttävät tällaiset edut. Tämä koskee myös artikla 4, kohta 4:ssä määriteltyä profilointia. Mikäli vastustat henkilötietojesi käsittelyä, emme enää käsittele niitä, paitsi jos käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää sinun edut, oikeudet ja vapaudet, tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.
Käytämme henkilötietojasi myös uutiskirjeidemme kohdentamiseen. Jos et halua vastaanottaa meiltä mainontaa, sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä tällaista markkinointia varten. Tämä koskee myös profilointia, jos se suoritetaan henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen perusteella. Jos vastustat henkilötietojen käsittelyä suoramarkkinointia varten, emme enää käsittele niitä tähän tarkoitukseen.  

Ilmoitus vastustuksesta tulee lähettää osoitteeseen: info@savencia-fdnordics.com.

Muutokset
Pidätämme oikeuden muuttaa tietosuojaselostettamme. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista verkkosivuillamme. Mikäli muuta ei ole ilmoitettu, muutokset tulevat voimaan välittömästi.

Päivitetty toukokuussa 2018