Persondatapolitikk
Vi respekterer ditt privatliv og dine personopplysninger.
For Savencia Nordics er det viktig å respektere privatlivets fred i behandlingen av dine personopplysninger, og vi betrakter sikkerhet ved alle forretningsdata som svært viktig og tar høyde for dette i våre forretningsprosesser. I det følgende informerer vi deg om de nye personvernreglene (GDPR), og om vår behandling av dine personopplysninger når du bruker vår hjemmeside.
Personopplysninger er individuelle opplysninger om personlige eller faktiske omstendigheter ved en bestemt person., f.eks. opplysninger som navn, adresse, telefonnummer og fødselsdato.

1. Ansvarlig
Savencia Fromage & Dairy Nordics ApS
Langebrogade 5
DK-1411 København K
Danmark
Tlf.: + 45 88 51 00 30
E-post: info@savencia-fdnordics.com
Webside: www.we-love-cheese.com

2. Personvernombud
Bertrand Sansu
E-post: dpo@savencia.com

3. Formål og rettsgrunnlag for databehandlingen.
Du kan bruke vår hjemmeside uten å oppgi navn. Når du søker informasjon på vår hjemmeside, og også når du deltar i konkurranser og dermed gir oss personlig informasjon om deg, behandler vi ikke personopplysninger, med unntak av data som sendes fra din nettleser ved hjemmesidebesøk. Vi bruker disse dataene til statistisk analyse av bruk av hjemmesiden vår.

Følgende informasjon kan samles inn:

- IP-adresse
- nettlesertype
- nettleserspråk
- operativsystem (f.eks. Windows)
- skjermoppløsning
- Javascript-aktivering (til/fra)
- informasjonskapsler (til/fra)
- tidspunkt for besøk.

Det er midlertidige informasjonskapsler på vår hjemmeside. F.eks. informasjonskapsler som vi bruker i våre kontaktformularer og konkurranser. Informasjonskapsler er tekstfiler som lagres i nettleseren når du åpner et websted fra PC/nettbrett/telefon. Det gjør det mulig å kjenne igjen nettleseren din når du kommer tilbake til webstedet.

De opplysningene vi samler om deg, vil ikke bli brukt til å evaluere dine ”nettvaner”.

Vi behandler dine personlig data ved besøk fra vår hjemmeside med utgangspunkt i følgende rettsgrunnlag:

Formål: å optimere brukeropplevelsen ved hjemmesiden og informasjon om produkter og deltakelse i konkurranser
Rettsgrunnlag: EUs forordning for personvern (GDPR) art. 6, 1. ledd, b.
Og
Å sikre våre rettslige interesser i henhold til art 6, 1. ledd (GDPR) for å gjøre vår hjemmeside teknisk tilgjengelig for deg. Vi er interesserte i å kunne gi deg en attraktiv, teknisk funksjonell og brukervennlig hjemmeside og i å kunne beskytte vår hjemmeside mot cyberrisikoer og forhindre cyberrisikoer fra vår hjemmeside.

Statistisk analyse av hjemmesidebruk og omfang
Med tanke på analyse av bruk av hjemmesiden bruker vi Google Analytics, Facebook Connect og dermed informasjonskapsler som gjør det mulig å analysere din nettleserbruk. Det hjelper oss med å forbedre kvaliteten av hjemmesiden vår og innholdet, slik at vi kan optimere tilbudene våre.

De statistiske opplysninger fra hjemmesiden blir ikke samlet med andre opplysninger innsamlet via hjemmesiden.

Vi behandler dine personopplysninger med tanke på statistisk analyse av bruken av hjemmesiden vår med utgangspunkt i følgende rettsgrunnlag:

GDPR art. 6, 1. ledd, f: for å forfølge våre legitime interesser, under forutsetning av at dine interesser eller grunnleggende rettigheter blir overholdt. Det er i vår interesse å forbedre våre tjenester, å målrette og forbedre vår reklame basert på dine ønsker, og å overvåke og forbedre informasjonssikkerheten i våre tjenester.

Bruk av Google Analytics
Hjemmesiden vår bruker Google Analytics, en webanalysetjeneste fra Google Inc. ("Google"). Google Analytics bruker såkalte "informasjonskapsler", tekstfiler som lagres på din datamaskin, hvis du ikke slår funksjonen av, og som tillater innsamling og analyse av din bruk av hjemmesiden. Opplysningene om din bruk av hjemmesiden overføres normalt til en Google-server i USA og lagres der. I tilfelle av aktivering av IP-anonymisering på hjemmesiden, vil din IP-adresse forkortes av Google innenfor EUs medlemsland eller i andre kontraherende stater som deltar i EU avtalen. Kun i spesielle tilfelle vil den fulle IP-adressen bli sendt til en Google-server i USA og bli forkortet der. På våre vegne bruker Google disse opplysningene til å evaluere din bruk av hjemmesiden, til å danne rapporter om aktivitet på hjemmesiden, og å levere andre tjenester relatert til hjemmesiden om internettbruk til oss. IP-adressen, som leveres av Google Analytics som en del av tjenesten, blir ikke slått sammen med andre Google-data.
På vår hjemmeside bruker vi Google Analytics med utvidelsen "_anonymizeIp ()". Dermed behandles IP-adresser i forkortet form, noe som betyr at direkte personlig henvisning kan stoppes.
Du kan blokkere lagring av informasjonskapsler ved hjelp av en innstilling i din nettleser. Vennligst legg merke til at hvis du gjør dette, kan du muligens ikke bruke alle funksjonene på hjemmesiden i fullt omfang.
Dessuten kan du blokkere for Googles innsamling av de data, som innsamles av informasjonskapselen og er relaterte til din bruk av hjemmesiden (inkludert din IP-adresse) og behandlingen av disse dataen av Google ved å bruke lenken nedenfor (http: // tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=da) for å hente og installere den tilgjengelige nettleser plugin-modul. Dermed blir det lagt inn en "opt-out" informasjonskapsel til nettleseren din.

Legg merke til at du skal aktivere "opt-out" informasjonskapselen i hver nettleser du bruker på alle dine enheter, og du skal også aktivere dem på ny når du har slettet alle informasjonskapslene i en nettleser.
Du kan få flere opplysninger om vilkår for bruk og personvern ved å besøke Google Analytics http://www.google.com/analytics/terms/en.html eller https://www.google.com/intl/da/policies.

Facebook Retargeting
• Facebook Connect Piksel
Basert på ditt samtykke og for optimering og drift av hjemmesiden brukes "Facebook-piksler" fra Facebook, Ireland Ltd., 4 Canal Grande Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland ("Facebook"). Vi bruker Facebook-pikselen til å vise Facebook-annonser til brukere som har vist interesse for hjemmesiden vår. Vi ønsker med hjelp av pikselen å sikre at våre Facebook-annonser er i samsvar med brukerens interesse. Dessuten bruker vi Facebook-pikselen til å forstå effektiviteten av Facebook-annonser (statistikk og markedsundersøkelser) som viser om brukerne etter å ha klikket er blitt omdirigert til en Facebook-annonse på vår hjemmeside ("konvertering" eller " interaksjon ").
Når du bruker vår hjemmeside via Facebook lagres pikselen en informasjonskapsel på din enhet. Hvis du logger inn via Facebook blir besøket på hjemmesiden/reklamen notert i din profil. De innsamlede opplysningene om deg er anonyme for oss, og gir oss ikke informasjon om din identitet. Dataene lagres og behandles av Facebook, slik at behandlede data kan brukes til å opprette brukerprofiler. Databehandlingen er underlagt Facebooks databrukspolitikk. Du kan finne mer informasjon om retargeting piksel og Facebook-Ads, i Facebooks retningslinjer for datapolitikk: https://www.facebook.com/policy.
Du kan forhindre bruk av dine data gjennom Facebook piksel ved å:
bruke Facebook-siden og følge instruksjonene for "Annonseinnstillinger": https://www.facebook.com/settings. Innstillingene er plattformavhengige, og brukes i alle enheter, både stasjonære computere og mobile enheter. Du kan også gjøre innsigelse via European Interactive Digital Advertising Alliances websted: http://www.youronlinechoices.eu/.

• Facebook Custom Audience
Dette webstedet bruker også Facebooks "Custom Audiences" remarketing-funksjon. Denne funksjon brukes til å vise de som besøker på hjemmesiden vår interessebaserte annonser ("Facebook-annonser"). Derfor er Facebook remarketing tagg implementert på vår hjemmeside. Denne taggen gir direkte forbindelse til Facebook-serverne når du besøker hjemmesiden. Opplysninger om at du har besøkt hjemmesiden gis videre til din personlige Facebook-brukerkonto (hvis du har en). Du kan forhindre en Facebook Customer Audience-bruk av dine data i ved å:
Bruke Facebooks side til innstillinger: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads. Innstillingene er plattformavhengige. De er gyldige for alle enheter, stasjonære computere og mobile enheter.

Bruk av hjemmesiden
Utover søk på vår hjemmeside kan du også aktivt bruke vår hjemmeside, for eksempel ved å delta i konkurranser eller sende oss forespørsler. Utover ovenfor omtalt behandling av dine personopplysninger, behandler vi andre personlige opplysninger om deg, f.eks. svarer på din henvendelse.

Brukerønsker
For å behandle din henvendelse til oss, bruker vi kontaktskjemaet eller vår e-postadresse. Når vi skal svare deg, behandler vi de personopplysningene du har angitt i forbindelse med henvendelsen.
Med utgangspunkt i følgende juridiske grunnlag bruker vi dine personopplysninger:
I samsvar med firmaets juridiske interesser art. 6, 1. ledd, f, GDPR: det er i vår interesse å svare korrekt på kundeforespørsler.

Deltakelse i konkurranse
På vår hjemmeside og Facebook har du mulighet for å delta i konkurranser. Hvis du deltar, behandler vi dine personopplysninger som du avgir ved å fylle ut kontaktskjemaet. Ved å delta i konkurransen behandler vi følgende opplysninger: tittel, navn, e-postadresse, telefonnummer, gate, husnummer, postnummer, -sted, land.
Du aksepterer som deltaker at dine personopplysninger kan behandles av SAVENCIA for å gjennomføre kampanjen.
Vi behandler dine personopplysninger ut fra følgende rettsgrunnlag:
ditt samtykke i henhold til art. 6, 1. ledd, a, GDPR, for å oppfylle vår juridiske forpliktelse i henhold til art. 6, 1. ledd, c GDPR.
for å sikre våre juridiske interesser i samsvar med art. 6, 1. ledd, f, GDPR; det er vår interesse å gi deg beskjed straks om en premie.

Bruk av data til å delta i konkurranser og din rett til å tilbakekalle samtykke
Deltageren kan når som helst trekke tilbake samtykkeerklæringen og gjøre innsigelse mot den videre bruken av personopplysninger. Tilbaketrekningen skal være skriftlig og sendes til Savencia F&D Nordics, Langebrogade 5, 1411 København K, eller med e-post til: info@savencia-fdnordics.com. Umiddelbart etter mottak vil deltakerens personopplysninger bli slettet.

Overholdelse av lovbestemmelser
Vi behandler også dine personlige opplysninger for å overholde eventuelle andre juridiske forpliktelser vi måtte ha i forbindelse med sletting av dine personopplysninger. Disse omfatter spesielt kommersielle eller skattemessige krav til å oppbevare opplysningene.
Vi behandler dine personopplysninger ut fra følgende rettsgrunnlag:
For å overholde vår juridiske forpliktelse i henhold til art. 6, 1. ledd, c, GDPR, i forbindelse med kommersiell eller skattelovgivning som gjør at vi er forpliktet til å registrere og lagre dine data.

Rettshåndhevelse
Dessuten behandler vi dine personopplysninger for å håndheve våre juridiske krav. Vi behandler også dine personopplysninger for å kunne svare på juridiske krav. Endelig behandler vi dine personlige opplysninger som nødvendig for å forsvare eller rettsforfølge kriminelle.
Vi behandler dine personopplysninger til dette formålet på grunnlag av følgende rettsgrunnlag:
for å sikre våre juridiske interesser i samsvar med art. 6, 1. ledd, f, GDPR, for å hevde rettslige krav eller forsvare oss i juridiske tvister, og forhindre og avklare lovbrudd.

Lenker
Noen av våre hjemmesider inneholder lenker til tredjepartswebsteder. Disse webstedene er underlagt disse sidenes egen personvernpolitikk. Vi er ikke ansvarlige for deres drift, herunder databehandling. Hvis du sender opplysninger til eller gjennom slike tredjepartswebsteder, bør du gjennomgå fortrolighetserklæringene for disse webstedene innen du avgir personopplysninger.

Lenker til sosiale nettverk
Hjemmesiden inneholder lenker til tjenester som Facebook, Twitter og Pinterest. Etter at du har klikket på lenken, blir du omdirigert til den respektive leverandørens side, først da vil brukeropplysningene bli overført til den respektive tilbyder. For opplysninger om hvordan du bruker dine data når du bruker andre hjemmesider, henvises det til leverandørenes respektive persondatapolitikk.

Kategorier av mottakere
I første omgang er det kun våre ansatte som har adgang til dine personopplysninger. Dessuten deler vi dine personlige opplysninger i det omfang det er tillatt eller krevet ved lov, med andre mottakere som leverer tjenester relatert til vår hjemmeside. Av hensyn til deg begrenser vi overføringen av dine personopplysninger til det høyst nødvendige. Hvis våre tjenesteleverandører av og til mottar dine personopplysninger, er disse strengt bundet av våre instruksjoner om persondatahåndtering. Noen ganger handler mottakerne uavhengig av dine data, som vi sender til dem.

Her er kategoriene av mottakere av dine personopplysninger:
Eksterne tjenesteleverandører av nyhetsbrev
Logistikkleverandører til å levere produktene til deg
IT-leverandører i administrasjonen og ved hjemmesidens webhotell,
Tjenesteleverandør av sporing
Hvis det er nødvendig, ytterligere mottakerkategorier.

Overføring til tredjeland
Vi oppbevarer, innsamler og behandler opplysninger hovedsakelig i Skandinavia.
Vi overholder lokale lover og begrensninger som vedrører behandling av de personopplysningene vi innsamler, herunder det generelle personvernregelverket.
Ved overføring av data til land utenfor EU sikrer vi at et nivå av personvern i henhold til art. 44 ff, GDPR overholdes.

Oppbevaringens varighet
1. Informativ bruk av hjemmesiden
Til den rent informative bruken av vår hjemmeside oppbevarer vi kun dine personopplysninger på våre servere under ditt besøk på hjemmesiden. Når du forlater hjemmesiden vår og lukker nettleseren, vil dine personopplysninger bli slettet med det samme.
Midlertidige informasjonskapsler slettes når du lukker nettleseren.
Informasjonskapsler som er installert av oss etter ditt samtykke, slettes etter opptil 26 måneder.
2. Aktiv bruk av hjemmesiden
Ved aktiv bruk av vår webside oppbevarer vi dine personopplysninger innledningsvis for å kunne reagere på din forespørsel eller så lenge en konkurranse varer.
Dessuten oppbevarer vi dine personopplysninger så lenge loven foreskriver. Foreldelsesfristen er normalt mellom 12 og 36 måneder, men kan også være opptil 30 år.
Ved foreldelsesfristen vil vi slette dine personopplysninger, hvis ikke det er en juridisk forpliktelse til å bevare disse.

Deltakelse i konkurranse
Personopplysninger blir behandlet ved gjennomføring av konkurransen, og vil bli slettet etter avslutningen av konkurransen hvis det ikke er juridiske hindringer for dette.

Dine rettigheter
Du har rett til følgende:
I henhold til art. 15 GDPR har du rett til å anmode om en bekreftelse på hvilke personopplysninger vi behandler om deg. Du har også under art. 15, rett til opplysninger om de personlige opplysningene og visse andre opplysninger (herunder prosessformål, kategorier av opplysninger, kategorier av mottakere, planlagt lagringstid, opprinnelsen av data, bruken av en automatisert prosess, og i tilfelle av overførsel til tredjeland, de relevante garantiene) og en kopi av dine data.

Retten til å få opplysningene rettet
I henhold til art. 16, GDPR har du rett til å kreve at vi retter de personopplysningene som er lagret om deg, hvis de er unøyaktige eller feilaktige.

Rett til sletting
I henhold til art. 17, GDPR har du rett til å be oss om at vi sletter personopplysninger om deg. Retten til å slette eksisterer bl.a. ikke når behandlingen av personopplysninger er nødvendig for (i) utøvelse av retten til ytrings- og informasjonsfriheten, (ii) å oppfylle en rettslig forpliktelse som vi er underlagt (dvs. lovkrav til oppbevaring) eller (iii) for å hevde, utøve eller forsvare juridiske krav.

Rett til å begrense bearbeiding
I henhold til art. 18 i GDPR har du rett til å kreve av oss at vi begrenser behandlingen av dine personopplysninger.

Rett til dataportabilitet
I henhold til art. 20 i GDPR har du rett til å få personopplysninger som du selv har gitt oss, utlevert i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format.

Rett til å tilbakekalle samtykke
Du har når som helst rett til å tilbakekalle ditt godkjente samtykke til behandling av personopplysninger med fremadrettet virkning.

Rett til innsigelse
I henhold til art. 21 i GDPR har du har rett til å gjøre innsigelse mot behandlingen av dine personopplysninger, slik at vi skal stanse behandlingen av dine personlige opplysninger. Innsigelsesretten finnes innenfor de grensene som er fastsatt i art. 21. Dessuten kan våre legitime interesser forhindre avslutning av behandlingen, slik at vi til tross for din innsigelse kan behandle dine personopplysninger.

Rett til å klage
I henhold til art. 77 i GDPR har du rett til å klage til tilsynsmyndigheten i det landet du bor i, hvis du mener at reglene for behandlingen av personopplysninger overtres. Klageretten består uten at dette berører indre administrative eller rettslige krav.

Den tilsynsmyndigheten som er ansvarlig for Norge, er:

Datatilsynet, Tollbugata 3, Postboks 458 Sentrum, 0152 Oslo, Norge, telefon: 22 39 69 00, e-post: postkasse@datatilsynet.no

Vi anbefaler imidlertid at du alltid sender en anmodning eller klage til vår forbrukerservice: info@savencia-fdnordics.com.

Din anmodning om bruk av dine personopplysninger bør om mulig rettes skriftlig til adressen over.

Omfanget av din plikt til å levere data
Til syvende og sist er du ikke forpliktet til å gi oss dine personlige opplysninger. Men hvis du unnlater å gjøre det, kan vi ikke inngå "en avtale" med deg om levering fra vår hjemmeside, og vi vil ikke kunne svare på dine ønsker. Personopplysninger som vi ikke nødvendigvis behøver til ovenfor nevnte behandlingsformål, identifiseres ved et "muligens" eller et annet tegn som frivillige opplysninger.


Automatisert beslutning / profilering
Vi bruker ikke automatisert beslutning eller profilering (en automatisert analyse av dine personlige forhold).

Opplysninger om din rett til innsigelse Art. 21 GDPR
På ethvert tidspunkt kan du i henhold til art. 6, 1. ledd, f i GDPR sikre at behandlingen av dine data skjer i samsvar med dette (databehandling basert på en avveiing av interesser) eller i samsvar med art. 6, 1. ledd, e, (databehandling i offentlighetens interesse), og du kan klage, hvis det er grunn til dette som følge av din spesielle situasjon. Dette gjelder også for profilering i henhold til art. 4, 4. ledd. Hvis du anmoder om det, behandler vi ikke dine personopplysninger, hvis ikke vi kan bevise viktige, legitime grunner som oppveier dine interesser, rettigheter og friheter, eller kreves hvis det f.eks. er nødvendig for at et rettskrav kan fastlegges, gjøres gjeldende eller forsvares.
Vi bruker også dine personopplysninger for å kunne målrette våre nyhetsbrev. Hvis du ikke ønsker å motta reklame, har du rett til å gjøre innsigelse mot det når som helst. Dette gjelder også for profilering, når det er forbundet med direkte post. Hvis du gjør innsigelse, vil vi ikke lenger behandle dine data til direkte markedsføring.

Innsigelsen skal sendes til: info@savencia-fdnordics.com.

Endringer
Vi forbeholder oss rett til å endre persondatapolitikken når som helst. Eventuelle endringer vil bli offentliggjort på vår hjemmeside. Hvis ikke annet er angitt, vil slike endringer tre i kraft straks.

Sist oppdatert mai 2018