Persondatapolitik

Vi respekterer dit privatliv og dine persondata.

For Savencia Nordics er det vigtigt at respektere privatlivets fred i behandlingen af dine persondata, og vi betragter  sikkerhed ved alle forretningsdata, som meget vigtig og tager  højde for dette i vores forretningsprocesser. I det følgende informerer vi dig om den nye persondatabeskyttelses lov (GDPR),  og om vores behandling af dine persondata, når du bruger vores hjemmeside.

Personoplysninger er individuelle oplysninger om personlige eller faktiske omstændigheder ved en bestemt person., f.eks.  oplysninger som navn, adresse, telefonnummer og fødselsdato.
 

I. Ansvarlig

Savencia Fromage & Dairy Nordics ApS
Langebrogade 5
1411 Copenhagen K
Denmark

Phone: + 45 88 51 00 30
E-mail: info@savencia-fdnordics.com
Website: www.we-love-cheese.com
 

II. Data Protection Officer

Bertrand Sansu
E-mail:­ dpo@savencia.com

III. Formål og retsgrundlag for databearbejdningen.

1-a. Teknisk bestemmelse af hjemmesiden
Du kan benytte vores hjemmeside uden at opgive dit navn. Når du søger information på vores hjemmeside, og også når du deltager i konkurrencer og hermed giver os personlige informationer om dig, behandler vi ikke persondata, med undtagelse af de data, der sendes fra din browser ved hjemmesidebesøg. Vi bruger disse data til statistisk analyse af brug af vores hjemmeside.

Følgende information kan indsamles:

  • IP adresse
  • Browsertype (f.eks; Firefox 59.0.2 (64 Bit))
  • Browsersprog (f.eks; dansk)
  • Operativ system (f.eks; Windows)
  • Skærmopløsning
  • Javascript aktivering (til/fra)
  • Cookies (til/fra)
  • tidspunkt for besøg.
     

Der er midlertidige cookies på vores hjemmeside. F.eks. cookies, som vi bruger i vores kontaktformularer og konkurrencer. Cookies er tekstfiler, der gemmes på webbrowseren, når du åbner et websted fra din PC/tablet/telefon.  Det gør det muligt at genkende din browser, når du vender tilbage til webstedet.

De oplysninger vi samler om dig, vil ikke blive brugt til at  evaluere dine ”netvaner”.

Vi behandler dine personlig data ved besøg fra vores hjemmeside med udgangspunkt i følgende retsgrundlag:

  • Formål: at optimere brugeroplevelsen ved hjemmesiden samt information om produkter og deltagelse i konkurrencer Retsgrundlag: EU Persondataforordningen (GDPR) art. 6, stk. 1, litra b. Og
  • At sikre vores lovmæssige interesser i henhold til art 6, stk.1 (GDPR), for at gøre vores hjemmeside teknisk tilgængelig for dig. Vi er interesserede i at kunne give dig en attraktiv, teknisk funktionel og brugervenlig hjemmeside og i at kunne beskytte vores hjemmeside mod cyberrisici og forhindre cyberricisi fra vores hjemmeside.
     

1-b. Statistisk analyse af hjemmesidebrug og omfang
Med henblik på analyse af brug af hjemmesiden bruger vi Google Analytics, Facebook Connect og dermed cookies, der gør det muligt at analysere din browseradfærd. Det hjælper os med at forbedre kvaliteten af vores hjemmeside og indholdet, så vi kan optimere vores tilbud.
 
De statistiske oplysninger fra hjemmesiden bliver ikke samlet med andre oplysninger indsamlet via hjemmesiden.

Vi behandler dine personlige data med henblik på statistisk analyse af brugen af vores hjemmeside med udgangspunkt i følgende retsgrundlag:

  • GDPR art. 6, stk. 1, litra f: for at forfølge vores legitime interesser, under forudsætning af at dine interesser eller grundlæggende rettigheder overholdes.  Det er i vores interesse at forbedre vores tjenester, at målrette og forbedre vores reklame baseret på dine ønsker, og at overvåge og forbedre informationssikkerheden i vores tjenester.


Brug af Google Analytics

Vores hjemmeside anvender Google Analytics, en webanalysetjeneste fra Google Inc. ("Google"). Google Analytics bruger såkaldte "cookies", tekstfiler, der gemmes  på din computer, men mindre du slår funktionen fra, og som tillader opsamling og analyse af din brug af  hjemmesiden. Oplysningerne om din brug af hjemmesiden overføres normalt til en Google-server i USA og gemmes der. I tilfælde af aktivering af IP-anonymisering på  hjemmesiden, vil din IP-adresse  forkortes af Google inden for EU's medlemslande  eller i andre kontraherende lande, som deltager i EU aftalen. Kun i særlige tilfælde vil den fulde IP-adresse blive sendt til en Google-server i USA og blive forkortet der. På vores vegne bruger Google disse oplysninger til at evaluere din brug af hjemmesiden, til at danne rapporter om aktivitet på hjemmesiden, og at levere andre tjenester relateret til hjemmesiden om internetbrug til os. IP-adressen, der leveres af Google Analytics som en del af tjenesten, lægges ikke sammen med andre Google-data.

På vores hjemmeside bruger vi Google Analytics med udvidelsen "_anonymizeIp ()". Hermed behandles IP-adresser i forkortet form, hvilket betyder at direkte personlig henvisning kan stoppes.

Du kan blokere for lagring af cookies ved hjælp af en indstilling i din browser. Bemærk venligst, at hvis du gør dette, kan du muligvis ikke bruge alle funktionerne på hjemmesiden i fuldt omfang.

Desuden kan du blokere for Google's indsamling af de data, der samles  af cookien og er relaterede til din brug af hjemmesiden (herunder din IP-adresse) samt behandlingen af disse data af Google ved at bruge linket herunder (http: // tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=da) for at hente og installere det tilgængelige browser plugin. Herved tilføjes en ’opt-out’ cookie til din browser.

Bemærk venligst, at du skal aktivere ’opt-out-cookien’ i hver browser, du bruger på alle dine enheder, og du skal også genaktivere dem, når du har slettet alle cookies i en browser.

Du kan få flere oplysninger om vilkår for brug og databeskyttelse  ved at besøge Google Analytics http://www.google.com/analytics/terms/en.html eller https://www.google.com/intl/da/policies.


Facebook Retargeting

Facebook Connect Pixel
Baseret på dit samtykke og for optimering og drift af hjemmesiden bruges "Facebook-pixler"  fra Facebook,  Ireland Ltd., 4 Canal Grande Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland ( "Facebook"). Vi bruger Facebook-pixlet til at vise Facebook-annoncer til  brugere, der har vist interesse for vores hjemmeside.  Vi  ønsker med pixlets hjæp at sikre, at vores Facebook-annoncer er i overensstemmelse med brugerens interesse. Derudover bruger vi Facebook-pixlet til at forstå effektiviteten af Facebook-annoncer (statistik og markedsundersøgelser), der viser, om brugerne efter at have klikket er blevet omdirigeret til en Facebook-annonce på vores hjemmeside ( "konvertering" eller " interaktion ").
Når du bruger vores hjemmeside via Facebook gemmer pixlet en cookie på din enhed. Hvis du logger ind via Facebook bliver besøget på hjemmesiden/reklamen noteret i din profil. De indsamlede oplysninger om dig er anonyme for os, og giver os ikke information om din identitet. Dataene gemmes og behandles af Facebook, så de behandlede data kan anvendes til oprettelse af brugerprofiler. Databehandling er underlagt Facebooks databrugspolitik. Du kan finde mere information om retargeting pixel og Facebook-Ads, i  Facebooks retningelinier for datapolitik : https://www.facebook.com/policy.

Du kan forhindre  brug af dine data genem Facebook Pixel ved at:

  • bruge Facebook siden og følge instruktionerne  for ’indstillinger for brugsbaseret annoncering’: https://www.facebook.com/settings.  Indstillingerne er platformuafhængige, og bruges i alle enheder, såvel stationære computere som  mobile enheder.
  • Du kan også gøre indsigelse via European Interactive Digital Advertising Alliance websted: http://www.youronlinechoices.eu/.


Facebook Custom Audience
Dette websted bruger også Facebooks "Custom Audiences" remarketing funktion. Denne funktion bruges til at vise besøgende på vores hjemmeside  interessebaserede annoncer ("Facebook-annoncer"). Derfor er  Facebook remarketing tag implementeret på vores  hjemmeside. Denne tag giver direkte forbindelse til Facebook-serverne, når du besøger hjemmesiden. Oplysninger om at du har besøgt hjemmesiden gives videre til din personlige Facebook-brugerkonto (hvis du har en).  Du kan forhindre en Facebook Customer Audience brug af dine data ved at:
Benytte Facebooks side til indstillinger: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads. Indstillingerne er platformuafhængige. De er gyldige for alle enheder, stationære computere og mobile enheder.


Brug af hjemmesiden
Udover søgning på vores hjemmeside kan du også aktivt bruge vores hjemmeside, for eksempel ved at deltage i konkurrencer eller sende os forespørgsler. Udover ovenstående omtalte behandling af dine personoplysninger,  behandler vi  andre personlige oplysninger om dig, fx. svarer på din henvendelse.
 Brugerønsker
For at behandle din henvendelse til os,  bruger vi kontaktformularen eller vores e-mail-adresse. Når vi skal svare dig, så behandler vi de persondata, du har angivet i forbindelse med henvendelsen.
Med udgangspunkt i følgende juridiske grundlag bruger vi dine personoplysninger:
I overensstemmelse med firmaets juridiske interesser art. 6, stk. 1 litra f, GDPR: det er i vores interesse at svare korrekt på kundeforespørgsler.


Konkurrencedeltagelse
På vores hjemmeside og Facebook har du mulighed for at deltage i konkurrencer. Hvis du deltager, behandler vi  dine persondata, som du afgiver ved udfyldelse af kontaktformularen. Ved at deltage i konkurrencen,  behandler vi følgende oplysninger: titel, navn, e-mail-adresse, telefonnummer, gade, husnummer, postnummer, by, land.
Du accepterer som deltager, at dine persondata kan behandles af SAVENCIA for at gennemføre kampagnen.
Vi behandler dine persondata ud fra følgende retsgrundlag:
dit samtykke i henhold til art. 6 stk. 1 litra a, GDPR, for at opfylde vores juridiske forpligtelse,  i henhold til art. 6 stk. 1 litra c GDPR.
for at sikre vores juridiske interesser i overensstemmelse med art.6 stk. 1 litra f, GDPR; det er vores interesse  straks at give dig besked om en præmie.
Brug af data til deltagelse i konkurrencer og din ret til at tilbagekalde samtykke
Deltageren kan til enhver tid tilbagekalde samtykkeerklæringen og gøre indsigelse mod den videre anvendelse af personlige data. Tilbagekaldelsen skal være skriftlig og sendes til Savencia F&D Nordics, Langebrogade 5, 1411 Kobenhavn K, eller via e-mail til: info@savencia-fdnordics.com. Umiddelbart efter modtagelsen vil  deltagerens personoplysninger blive slettet.

Overholdelse af lovbestemmelser
Vi behandler også dine personlige oplysninger for at overholde eventuelle andre juridiske forpligtelser, vi måtte have i forbindelse med sletning af dine persondata. Disse omfatter især kommercielle eller skattemæssige tilbageholdelsesperioder.
Vi behandler dine persondata  baseret på følgende retsgrundlag:
For at overholde vores  juridiske forpligtelse i henhold til art. 6 stk. 1 litra c, GDPR,  i forbindelse med kommerciel eller skattelovgivning, vi er forpligtet til at registrere og lagre dine data.

Retshåndhævelse
Derudover behandler vi dine personlige data for at håndhæve vores juridiske krav. Vi behandler også dine personlige data for at kunne svare på  juridiske krav. Endelig behandler vi dine personlige oplysninger som nødvendige for at forsvare eller retsforfølge kriminelle.
Vi behandler dine persondata til dette formål på grundlag af følgende retsgrundlag:
for at sikre vores juridiske interesser i overensstemmelse med art. 6 stk. 1 litra f, GDPR, for at hævde retlige krav eller forsvare os i juridiske tvister, og forhindre og  afklare lovovertrædelser.

Links
Nogle af vores hjemmesider indeholder links til tredjepartswebsteder. Disse websteder er underlagt disse siders egen privatlivspolitik. Vi er ikke ansvarlige for deres drift, herunder databehandling. Hvis du sender oplysninger til eller gennem sådanne tredjepartswebsteder, bør du gennemgå fortrolighedserklæringerne for disse websteder, inden du afgiver persondata oplysninger.

Links til sociale netværk
Hjemmesiden  indeholder links til tjenester som Facebook, Twitter og Pinterest. Efter at du har klikket på linket, bliver du omdirigeret til den respektive leverandørs side,  først da vil brugeroplysninger blive overført til den respektive udbyder. For oplysninger om, hvordan du bruger dine data, når du bruger andre udbyderes hjemmesider, henvises til leverandørernes respektive persondatapolitik.

Kategorier af modtagere
I første omgang er det kun vores medarbejdere, der har adgang til dine personlige data. Derudover deler vi dine personlige oplysninger, i det omfang det er tilladt eller krævet ved lov, med andre modtagere, der leverer tjenester relateret til vores hjemmeside. Af hensyn til dig begrænser vi overførslen af dine personlige data til det højst nødvendige. Hvis vores tjenesteudbydere af og til modtager dine personlige data, er disse strengt bundet af vores instruktioner om persondatahåndtering. Nogen gange handler modtagerne uafhængigt af dine data, som vi sender til dem.
Her er kategorierne af modtagere af dine personlige data:

Eksterne tjenesteudbydere af nyhedsbreve
Logistikudbydere til at levere produkterne til dig
IT-udbyder i administrationen og ved hosting af vores hjemmeside,
Tjenesteudbyder af trackings
Hvis det er nødvendigt, yderligere modtagerkategorier.

Overførsel til tredjeland
Vi opbevarer, indsamler og behandler oplysninger hovedsageligt i Skandinavien.
Vi overholder lokale love og begrænsninger, der  vedrører behandling af de personoplysninger, vi indsamler, herunder den generelle databeskyttelsesforordning.
Ved overførsel af data til lande uden for EU sikrer vi, at et niveau af databeskyttelse i henhold til art. 44 ff, GDPR overholdes.

Opbevaringens varighed
1. Informativ brug af hjemmesiden
Til den rent informative brug af vores hjemmeside gemmer vi kun dine personlige data på vores servere under dit besøg  på hjemmesiden. Når du forlader vores hjemmeside og lukker din browser, vil dine personlige data blive slettet med det samme.
Sessionscookies slettes, når du lukker browseren.
Cookies, der er installeret af os efter dit samtykke, slettes efter op til 26 måneder.

2. Aktiv brug af hjemmesiden
Ved aktiv brug af vores website, gemmer vi dine persondata indledningsvis for at kunne reagere på din forespørgsel eller så længe en konkurrence varer.
Derudover gemmer  vi dine persondata, så længe loven foreskriver. Forældelsesfristen er normalt mellem 12 og 36 måneder, men kan også være op til 30 år.
Ved forældelsesfristen, vil vi slette dine persondata, medmindre der er en juridisk forpligtelse til at bevare disse.

Konkurrencedeltagelse
Persondata bliver behandlet ved gennemførelsen af konkurrencen, og vil blive slettet efter afslutningen af konkurrencen, forudsat at der ikke er juridiske forpligtelser.

Dine rettigheder
Du ret til følgende:
I henhold til art. 15 GDPR har du ret til at anmode om en bekræftelse på, hvilke persondata vi behandler om dig. Du har også under art. 15, ret til oplysninger om de personlige oplysninger samt visse andre oplysninger (herunder procesformål, kategorier af oplysninger, kategorier af modtagere, planlagt opbevaringstid, oprindelsen af data, brugen af en automatiseret proces, og i tilfælde af overførsel til tredjelande, de relevante garantier) og en kopi af dine data.

Retten til berigtigelse
I henhold til art. 16, GDPR har du ret til at kræve, at vi retter de personlige data, der er gemt om dig, hvis de er unøjagtige eller forkerte.

Ret til sletning
I henhold til art. 17, GDPR har du ret til at bede os om,  at vi sletter personoplysninger vedrørende dig. Retten til at slette eksisterer bl.a. ikke når behandlingen af persondata er nødvendig for (i) udøvelse af retten til ytrings- og informationsfriheden, (ii) at opfylde en retlig forpligtelse, som vi er underlagt  (i.e. lovmæssige krav til opbevaring) eller (iii) for at hævde , udøve eller forsvare juridiske krav.

Ret til at begrænse forarbejdning
I henhold til art. 18 i GDPR har du ret til at kræve af os,  at vi begrænser behandlingen af dine personoplysninger.

Ret til dataportabilitet
I henhold til art. 20 i GDPR har du ret til at få personoplysninger, som du selv har givet os, udleveret i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format.

Ret til at tilbagekalde samtykke
Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde dit godkendte samtykke til behandling af personoplysninger med fremadrettet  virkning.

Ret til indsigelse
I henhold til art. 21 i GDPR har du har ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine personlige data, således at vi skal standse behandlingen af dine personlige oplysninger. Indsigelsesretten findes inden for de grænser, der er fastsat i art. 21. Derudover kan vores legitime interesser forhindre afslutning af behandlingen, så vi på trods af din indsigelse kan behandle dine persondata.

Ret til at klage
I henhold til art. 77 i GDPR har du ret til at indgive en klage til tilsynsmyndigheden i dit bopælsland,  hvis du mener, at behandlingen af persondata overtrædes. Klageretten består uden at dette berører indre administrative eller retslige krav.

Den tilsynsmyndighed, der er ansvarlig for Danmark, er:

Datatilsynet, Borgergade 28,5, 1300 København K, mail: dt@datatilsynet.dk  telefon: +45 33 19 32 00.
Vi anbefaler dog, at du altid sender en anmodning eller klage til vores forbrugerservice: info@savencia-fdnordics.com.
Dine anmodning om brug af dine persondata bør om muligt rettes skriftligt til ovennævnte adresse.
Omfanget af din pligt til at levere data
I bund og grund er du ikke forpligtet til at give os dine personlige oplysninger. Men hvis du undlader at gøre det, kan vi ikke indgå ’en aftale’ med dig om levering fra vores hjemmeside, og vi vil ikke kunne svare på dine ønsker. Persondata, som vi ikke nødvendigvis behøver til ovennævnte behandlingsformål, identificeres ved et "muligvis" eller et andet tegn som frivillige oplysninger.

Automatiseret beslutningstagning / profilering
Vi bruger ikke automatiseret beslutningstagning eller profilering (en automatiseret analyse af dine personlige forhold).

Oplysninger om din ret til indsigelse Art. 21 GDPR
På ethvert tidspunkt kan du i henhold til art. 6, stk 1 lit. f i GDPR sikre at behandlingen af dine data sker i overensstemmelse hermed (databehandling baseret på en afvejning af interesser) eller i overensstemmelse med art. 6, stk. 1 litta e, (databehandling i offentlighedens interesse), og du kan klage, hvis der er grund til dette som følge af din særlige situation. Dette gælder også for profilering i henhold til art. 4 stk.  4. Hvis du anmoder om det, behandler vi ikke dine persondata, medmindre vi kan bevise vægtige, legitime grunde, der opvejer dine interesser, rettigheder og friheder, eller kræves hvis det f.eks; er nødvendigt for at et retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares.
Vi bruger også dine persondata for at kunne målrette vores nyhedsbrev. Hvis du ikke ønsker at modtage reklame, har du ret til at gøre indsigelse mod det til enhver tid. Dette gælder også for profilering, for så vidt som det er forbundet med direkte mail. Hvis du gør indsigelse, vil vi ikke længere behandle dine data til direkte markedsføring.
Indsigelsen skal sendes til: info@savencia-fdnordics.com.

Ændringer
Vi forbeholder os ret til at ændre persondatapolitikken til enhver tid. Eventuelle ændringer vil blive offentliggjort på vores hjemmeside. Medmindre andet er angivet, vil sådanne ændringer træde i kraft straks.

Sidst opdateret maj 2018